advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Maximaal drie gasten met Kerst; ‘Ik voel me erg eenzaam’

Door coronamaatregelen kunnen grote groepen met Kerst niet samen komen voor een Kerstbrunch of een diner. “Het is niet anders.”

Voor veel mensen in het winkelcentrum van Oss en Rosmalen is de beperking van maximaal drie gasten niet voldoende. “Wij gaan helemaal niemand uitnodigen”, reageert de een. “Ik heb bezoek dat ik zou krijgen allemaal afgezegd”, zegt de ander. Anderen struggelen juist met de beperking. “Ik heb twee dochters die allebei getrouwd zijn. Dat zijn dus vier personen. Ik moet nog gaan kijken hoe ik het ga doen. Ik zal het moeten verdelen.”

Dat Kerst dit keer in een kleine kring gevierd moet worden is voor veel mensen geen probleem. “Want weet je, als we de regels niet volgen wordt corona alleen maar erger.” Ook wordt gezegd dat gasten met Kerst je geen fijn gevoel geven. “In deze tijd, joh, het is niet ontspannen. Als je mensen uitnodigt, zit je wel te denken of het wel goed afloopt”, doelt een man op besmettingsgevaar. “De angst zit er goed in, ik ben boven de zestig dus ik zit in de risicogroep.”

Voor mensen die het afgelopen jaar (door corona) dierbaren zijn verloren is Kerst extra sober. “Ik ben 92 jaar en een halfjaar geleden is mijn vrouw overleden. Haar mis ik verschrikkelijk natuurlijk, zeker met zulke dagen. Ik ben erg eenzaam op dit moment, maar ja het is niet anders.”