advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Maximale taakstraf voor Bossche leraar voor ontucht met minderjarige leerling

180 dagen cel waarvan 176 voorwaardelijk en een maximale taakstraf van 240 uur. Die straf kreeg een 31-jarige leraar uit Den Bosch voor het plegen van ontucht met een minderjarige leerling in 2019.

De man had ook seksueel getinte foto’s van haar in bezit. Het meisje was destijds 16 jaar en kreeg een keer in de week les van de man. Ze deed aangifte en haar verhaal werd ondersteund door onder meer een verklaring van een vriendin die ze alles vertelde. De ontuchtige handelingen worden volgens de rechter ook bevestigd door gesprekken via Snapchat.

De man wordt zwaar aangerekend dat hij als leraar in zijn omgang met het meisje geen professionele afstand hield. Aan de andere kant wordt meegewogen dat het initiatief tot het contact ook bij het meisje bleek te liggen. Ze vond het kennelijk ‘wel stoer dat een leraar interesse in haar toonde’, aldus de rechter. Er is ook niet gebleken dat het meisje psychische schade heeft opgelopen. “Desondanks had de verdachte, als leraar en volwassen man, beter moeten weten en had hij daar niet op moeten ingaan. Hij is dan ook als enige verantwoordelijk voor de gevolgen”, zo concludeert de rechter.

De verdachte werkt inmiddels niet meer als leraar maar als horecamedewerker. Een onvoorwaardelijke celstraf zou betekenen dat hij ook deze baan zou kwijtraken. De rechtbank nam dat ook mee in het besluit om te kiezen voor een grotendeels voorwaardelijke celstraf en een maximale taakstraf.