Mede dankzij schooldirecteur Olcay laat ook de Hambaken zich vaccineren: ‘De drempel is lager geworden’

Om inwoners van de wijk Hambaken te stimuleren zich te laten vaccineren tegen corona, is er een campagne opgezet met behulp van bekende personen uit de wijk. Die campagne wierp woensdag zijn vruchten af, want inmiddels zijn er al 113 mensen gevaccineerd op de locatie.

Omdat de Hambaken qua coronaprikken achterloopt op het landelijke gemiddelde, werkten schooldirecteur Jeanne van den Brand, buurtwerker Stella Coffie, kickbokstalent Roxanne Kivits en schooldirecteur Olcay Kurubas mee aan een vaccinatiecampagne.

(Tekst loopt door onder de video)

“Als we er op die manier voor kunnen zorgen dat mensen zich laten vaccineren, dan doen we dat natuurlijk”, licht Kurubas toe.

In de Brede Bossche School De Hambaken werden de vruchten van die campagne woensdag geplukt. Van 9:00 tot 15:00 uur kon iedereen die dat wilde zich laten vaccineren en van die mogelijkheid werd veelvuldig gebruik gemaakt. Tot 13:00 uur waren er 65 mensen die zich lieten prikken en dat aantal liep daarna nog verder op. Ook Abdel Charaiya besloot de stoute schoenen aan te trekken.

“Het was altijd twijfelen of ik me wel of niet zou laten vaccineren. Maar ik ben nu erg blij dat de GGD naar ons toe komt en zo de drempel wat lager is geworden. Voor mij was dat ook de reden om het toch te doen.”

Ook kinderen boven de 12 konden zich woensdag in de BBS laten prikken. Overigens heeft Charaiya nog wel een boodschap voor mensen die zich (nog) niet hebben laten vaccineren.

Wij hebben hier de gelegenheid om vaccinaties te krijgen en toch twijfelen we. In andere landen willen ze heel graag gevaccineerd worden, maar krijgen ze die kans niet. Ik zou zeggen; maak er gebruik van. Het is goed voor jezelf, maar ook voor de maatschappij en kwetsbare mensen.”

Op initiatief van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt er vrijdag 23 juli ook bij de Arrahma Moskee aan de Vogelstraat gevaccineerd. Bezoekers van de moskee kunnen daar tussen 12 en 4 zonder afspraak terecht.