advertentie Banner SNLR.nl

Medeoprichter Piereslikkers Piet Timmers overleden

Oud-prins en medeoprichter van carnavalsstichting de Piereslikkers Piet Timmers is maandag op 77-jarige leeftijd overleden.

Timmers was nauw verbonden met het verenigingsleven in Vorstenbosch. Zo was hij medeoprichter van carnavalsstichting De Pinnestekers en later van de huidige carnavalsstichting De Piereslikkers. In 1980 werd Timmers benoemd tot Prins Piet d’n Twidde. Hij was een fanatieke bezoeker van de pronkzitting. “Mijn vader was met zijn lach erg aanwezig”, vertelt zoon Dirk Timmers, voorzitter van De Piereslikkers.

Naast de oprichting van De Piereslikkers was Timmers in 1971 ook betrokken bij de oprichting van muziekvereniging de Notenkrakers waar hij de bugel bespeelde. Timmers, die twee keer gildekoning werd bij het gilde van Vorstenbosch, zat sinds 1988 in het fanfareorkest en speelde bij de Pierebloazers op de grote trom. Naast het muziek maken was Timmers betrokken bij allerlei activiteiten van de muziekvereniging, “Hij zat ook in de organisatie van de proms.  En de oudijzeractie, dat was zijn passie”, vertelt Timmers.

 

Thuis stond hij altijd voor ons klaar. Mijn vader deed alles met liefde en plezier

Op de website van de muziekvereniging is te lezen dat Timmers onlangs nog druk bezig is geweest met de oudijzeractie. “Na twee dagen in de weer te zijn geweest met de inzameling van oud ijzer voor de vereniging voelde hij zich zaterdagmiddag 14 maart niet heel lekker. Het bleek het begin van een zware strijd die hij op 23 maart moest opgeven.”

Niet alleen binnen verenigingen was Timmers een geliefde man. “Thuis stond hij altijd voor ons klaar. Mijn vader deed alles met liefde en plezier”, aldus Dirk.