Meepraten over nieuwe woontorens op locatie Brabantbad Den Bosch

Drie woontorens met in totaal zo’n 180 appartementen moeten er gaan komen op de locatie van het oude Brabantbad in Den Bosch. Inwoners kunnen hun mening geven over de plannen via een online vragenlijst en twee chatsessies, komende woensdag en donderdag.

Het oude zwembad in het Prins Hendrikpark is al lang geleden gesloopt en er wordt ook al lang gesproken over woningbouw op die locatie. Wethouder Roy Geers: “Wij hebben als stad een enorme woningbouwopgave. De vraag naar woningen is groter dan het beschikbare aanbod. Binnenstedelijk ontwikkelen draagt bij aan de woningvraag. De locatie Brabantbad is een locatie waar een gemengd woningbouwprogramma van circa 180 appartementen gerealiseerd kan gaan worden. Enkele jaren geleden is de planvorming voor deze locatie weer gestart. Met het project Brabantbad willen wij als stad weer een icoon van een project neerzetten die past in de omgeving van het Prins Hendrikpark.”

Drie woontorens

In het nieuwe plan komen er drie woontorens van 54, 60 en 48 meter hoog. Daarin is ruimte voor koop- en huurappartementen. Op de begane grond kunnen ook commerciële en maatschappelijke  functies komen, die goed aansluiten bij het park. Architect Edward Schuurmans van KCAP zegt met zijn ontwerp het park te willen verrijken zonder een groot beslag te leggen op de groene beleving: “Door de ronde vorm hebben de torens geen achterkant en bieden ze een alzijdig levendige uitstraling. Het plan geeft een nieuwe impuls aan het park en gebruikt door het huidige ontwerp een minimale footprint.”

Op de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch staat alle informatie over het plan en wordt ook uitgelegd hoe de bewoners er over mee kunnen praten.