Meer dan 1300 deelnemers bij SamenLoop Oss

69 teams zijn ingeschreven voor de SamenLoop voor Hoop in Oss komend weekend. De organisatie is bijna klaar met alle voorbereidingen.

Meer dan 1300 deelnemers lopen dit weekend 24 uur lang om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De jongste deelnemers nemen deel aan de kinderloop op zondagochtend.

Twee jaar geleden was de eer aan Heesch. De opbrengst kwam toen uit boven de 330.000 euro. "Ik kan het niet met de editie in Heesch vergelijken. Iedere SamenLoop is weer anders", zegt Diana van Lieshout van de organisatie.

Gertruud Verbruggen is een van de lopers die mee doet aan de estafetteloop. Ze fietst al jaren mee met Alpe d'Huzes. Toen bekend werd dat de SamenLoop naar Oss kwam, was ze direct overtuigd. "Het zou mooi zijn als we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat kanker een chronische ziekte wordt en dat niemand er meer dood aan hoeft te gaan", vertelt Verbruggen.

Beschermengeltje
Haar team is druk geweest met diverse acties, zoals het organiseren van een winterwandeling. Ook verkochten de leden beschermengeltjes op een kerstmarkt. "Onze opbrengst is op dit moment 4600 euro. Ik hoop dat alle andere teams over ons heen knallen, dan hebben we een mega opbrengst."

advertentie

Lees ook deze artikelen