Stimuleringsgeld in Bernheze blijkt populair

De gemeente Bernheze heeft al meer dan twintig aanvragen gekregen voor stimuleringsgeld voor projecten om de leefbaarheid te vergroten.

In september kwam de gemeente met het idee om geld beschikbaar te stellen voor dit soort sociale initiatieven van inwoners. Wethouder Rein van Moorselaar geeft tijdens de gemeenteraadsvergadering aan in die twee maanden al meer dan twintig aanvragen binnen gekregen te hebben.

"Daar zitten heel goede bij, maar ook zwakke", vindt de wethouder. Zo kwam er een voorstel van een buurtvereniging om Bernheze te laten betalen voor een barbecue, in het kader van eenzaamheid. "Dat gaan we zeker niet doen", verklaart Van Moorselaar.

"Toch is het niet eenvoudig welk voorstel we wel moeten goedkeuren en welke niet", zegt hij. Daarom onderzoekt de gemeente om per project al eerder dan eind 2021 te gaan evalueren om het geld aan de juiste projecten te kunnen besteden. Er is in totaal 100.000 euro aan stimuleringsgeld beschikbaar. "We pakken de aanvragen op in de volgorde dat ze binnen komen. En als de pot leeg is, ben ik alleen maar blij."

advertentie

Lees ook deze artikelen