advertentie Banner SNLR.nl

Meer dan 240 gevallen van corona in onze regio

Zoals verwacht is het aantal bevestigde coronabesmettingen wederom gestegen, naar 241 patiënten in onze regio. Woensdag waren dat er nog 205. 

Het RIVM maakte donderdagmiddag de nieuwe cijfers bekend.

De gemeente Meierijstad kent de grootste toename in aantal besmettingen: daar is het aantal coronapatiënten toegenomen van 60 naar 72 in de afgelopen 24 uur. In diezelfde tijd is het aantal coronagevallen in Oss gestegen van 20 naar 26 en in het naastgelegen Bernheze van 26 naar 30. 

Het aantal mensen met corona in Uden is ook toegenomen, van 53 naar 60. En ook in Landerd en Den Bosch is het aantal inwoners dat corona heeft opgelopen helaas verder toegenomen in de afgelopen 24 uur: van 16 naar 18 patiënten in Landerd en van 30 naar 35 patiënten in Den Bosch. Brabant heeft het meeste aantal positief geteste mensen van Nederland: 870 personen in totaal.

Op de speciale 'coronavirus kaart' van het RIVM valt op dat onze regio de regio lijkt te zijn die tot nu toe het zwaarst getroffen is door het coronavirus. Waar de witgekleurde gemeentes bijna geen besmettingen kennen en de donkerrode gemeentes juist heel veel, zijn Landerd en Uden bijvoorbeeld donkerrood. De enige andere twee gemeentes met relatief  net zo veel of meer gevallen van corona zijn Boekel en Rozendaal (Gelderland). 

In heel Nederland zijn op dit moment, voor zover bekend, 2460 personen besmet met het COVID-19-virus. Sinds de vorige update zijn er 18 patiënten overleden waarmee het totale aantal coronadoden op 76 komt.