advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Meer ruimte nodig voor coronazorg: JBZ zegt afspraken af

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch moet momenteel de zorgverlening aanpassen om meer ruimte te creëren voor de coronazorg. Daardoor moeten ook lopende afspraken met patiënten worden afgezegd.

Volgens het ziekenhuis gaat het om lichte ingrepen. “Maar dat maakt het voor de mensen die het betreft natuurlijk niet minder vervelend”, zo staat te lezen in een statement op de website. Een andere maatregel is dat vier operatiekamers zijn gesloten. Tien OK's blijven in gebruik.

De ontwikkelingen rond het coronavirus zijn de afgelopen tijd sneller gegaan dan verwacht, zo zegt Saskia Byvanck van het JBZ: "Het ziekenhuis heeft al patiënten overgenomen uit andere delen van het land en ook in deze regio stijgt het aantal coronapatiënten. Op dit moment liggen 23 mensen in het ziekenhuis bij wie corona is vastgesteld. Bij 15 mensen hebben we het vermoeden daarvan, daar wachten we nog op de testuitslag."

Vanwege de ontwikkelingen moet met name op de verpleegafdelingen ruimte worden gemaakt. Ondanks de herschikking in het ziekenhuis gaan oncologie, spoedzorg en verloskunde wel gewoon door.

Het ziekenhuis beseft dat het opnieuw een zware tijd zal gaan worden. “We staan bij deze ook even stil bij wat het voor onze medewerkers betekent. Zij hebben het afgelopen half jaar in bijzondere omstandigheden gewerkt en gaan wederom een uitzonderlijke periode tegemoet. We roepen iedereen nogmaals op om zich aan de anderhalve meter te houden,” zo staat te lezen op de website.