advertentie Banner SNLR.nl

Meer zomerse ontmoetingen in Den Bosch dankzij nieuwe stichting

Nu een flink deel van de evenementen in de zomer geschrapt is vanwege de coronacrisis, wil de gemeente toch zorgen voor ontmoeting. Daarvoor wordt met 150.000 euro aan subsidie een tijdelijke stichting opgericht.

Wandelen langs diverse optreden, met een gids wandelen door het Bossche Broek of kleinschalige huiskamerbelevingen in het Paleiskwartier. Dat moet deze zomer allemaal mogelijk zijn binnen de gemeente 's-Hertogenbosch. De gemeente wil de hoofdstad van Noord-Brabant in juli en augustus met het plan Bossche Zomer 2020 zo aantrekkelijk mogelijk maken voor inwoners en ondernemers.

Boulevard der Bosschenaren, Koninkrijk van Muziek of Natuurlijk Bosch

Volgens de conceptuitwerking komen er verschillende kwartieren waarin diverse culturele activiteiten gedaan kunnen worden. Hiermee worden alle ontmoeten verspreid over de ruimte. Ieder kwartier krijgt zijn eigen naam, bijvoorbeeld Boulevard der Bosschenaren, Koninkrijk van Muziek of Natuurlijk Bosch. Het gaat veelal om korte ontmoetingen met een hoge doorlooptijd. In elk kwartier is er bovendien een mogelijkheid voor een terras.

Bestaande kleinschalige en eventueel ook nieuwe initiatieven mogen aanhaken bij de nieuw te vormen stichting. Dat kan door op bijzondere plekken in de gemeente bijzondere dingen te gaan organiseren. Heel laagdrempelig in wijken en buurten of met bijvoorbeeld terrassen op bijzondere plekken in de binnenstad.

De veiligheid is voor de gemeente nog steeds het belangrijkst. Bij alle voorstellen moet anderhalve meter afstand gehouden worden. Voor het publiek en artiesten. De 150.000 euro aan subsidie is afkomstig uit het Evenementenfonds.