Mees Linders zoekt educatieve en sportieve uitdaging in de VS

Mees Linders (23) uit Uden gaat in de zomer op Amerikaans avontuur. De voetballer van sv TOP in Oss gaat voetballen en studeren in Illinois.

"Als zo'n kans komt, doe ik het meteen", aldus Linders, die als leraar voor de klas staat op basisschool De Cirkel in Uden. Daarnaast speelt hij bij eersteklasser sv TOP, maar daar komt in de zomer verandering in.

"Ik ga voor twee jaar naar Amerika om te voetballen en om een masteropleiding te volgen", vertelt Linders. De 23-jarige Udenaar gaat naar de University of Illinois-Springfield Prairie Stars, waar hij onderdeel uit gaat maken van het schoolvoetbalteam.

Linders voetbalde al twee keer eerder in Amerika in de maanden tijdens de zomervakantie en het bleef bij hem kriebelen om eens langer naar de VS te gaan. Via KingsTalent, een bureau in Gemert dat jongeren helpt aan een opleiding in Amerika met oog voor sport, lukte het Linders om zijn droom te verwezenlijken.

 Ruim tien jaar geleden speelde Linders in de jeugd van PSV. Ziet hij de stap naar Amerika als een kans om nog wat te bereiken als voetballer?  "Bij PSV was het niet realistisch dat ik ooit de top zou halen. Dat zag ik zelf ook in, maar toch wil ik meer en zoek ik een uitdaging. Dit is een perfect voorbeeld daarvan. Voor mij voelt dit als een extra uitdaging. Ga ik hier iets maken?"

Ik ben heel erg benieuwd naar het niveau, maar ook naar het schoolleven.

• Mees Linders

De voetballer kijkt uit naar zijn stap naar de VS. "De sportieve uitdaging is de hoofdreden dat ik ga. Ik ben ook heel erg benieuwd naar het niveau, maar ook naar het schoolleven. Ik ga wonen op de campus. Hoe gaat dat precies? Ik ben naar alles wel nieuwsgierig."

De Udenaar begint in augustus aan de voorbereiding op het voetbalseizoen. In september start hij aan zijn master educatieve leiderschap.