advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Meesterwerk Rembrandt toch te zien in museum Krona

Een meesterwerk van Rembrandt, dat eind vorig jaar is ontdekt tijdens de opnames in Uden van Tussen Kunst en Kitsch, is alsnog te bewonderen in museum Krona tot en met 31 augustus.

Het ontdekte kunstwerk, 'Landschap met kunstenaar' , zou het middelpunt worden van een expositie met ruim 20 ander etsen van Rembrandt. Door het coronavirus werd echter een streep gezet door de tentoonstelling die van 12 maart tot en met 19 april zou duren.

Nu museum Krona op 1 juni weer open is gegaan is de tentoonstelling eindelijk te zien. Bezoekers moeten wel rekening houden met enkele maatregelen. Zo moet er vooraf gereserveerd worden, 1,5 meter afstand gehouden worden van elkaar en zijn looproutes aangelegd.

Eerste staat
De ets 'Landschap met kunstenaar' werd in september getaxeerd tijdens de opnames in het museum. Het is een zogenaamde eerste staat die door Rembrandt van Rijn zelf, in een oplage van dertig stuks, is afgedrukt. Alle exemplaren zijn in het bezit van musea, behalve het exemplaar dat door een mevrouw tijdens de opnamedag werd meegebracht.