Meierijstad start met fluisterboot op rivier de Aa

Met de fluisterboot op rivier de Aa kon al van Kasteel Heeswijk tot aan de Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther. Nu heeft de gemeente Meierijstad het traject verlengd tot aan het Veghelse centrum.

Donderdagmiddag gaven Peter van Dijk van Waterschap Aa en Maas en wethouder Coby van der Pas (CDA) het startsein van de ingebruikname van de fluisterboot op het nieuwe traject, waarbij ook een informatiepaneel werd onthuld.

Het gaat om een traject van drie kilometer, vanaf de brug aan de Hoogstraat in Veghel tot aan de Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther. De boot vaart op vrijdag, zaterdag en zondag in de periode tussen maart en oktober. Tijdens de vaartocht vertelt een gids verhalen over de rivier.

Op het deel van de Aa in Bernheze was al een fluisterboot en nu vaart de boot ook in Meierijstad over de rivier om te zorgen voor meer waterrecreatie. “Met de fluisterboot willen we onze eigen inwoners en bezoekers verleiden om te gaan varen en op deze manier de Aa, het omringende landschap van de Aa-broeken en de verhalen nog beter te beleven en er volop van te genieten”, aldus Van der Pas.