advertentie Banner Trined

Mensen met een beperking aan de slag bij OJC Rosmalen

Mensen met een verstandelijke beperking gaan aan de slag bij voetbalclub OJC Rosmalen onder begeleiding van stichting Het Andere Atelier. 

De voetbalclub wil doordeweeks meer maatschappelijke activiteiten organiseren en heeft daarvoor personeel nodig. Tegelijkertijd merkte Marguerite Driel van Het Andere Atelier dat er binnen de groep die meedoet aan dagbesteding steeds meer vraag is naar ander soort werk dan bijvoorbeeld aan de lopende band staan. Als gevolg hiervan is de samenwerking ontstaan. 

De bedoeling is dat mensen met een beperking aan de slag gaan binnen verschillende facetten van de club. "Ze kunnen bijvoorbeeld in de horeca werken, netten ophangen of het gras bijhouden", vertelt Driel. Niet alleen voor de voetbalclub moet het een toegevoegde waarde hebben, maar ook voor mensen met een beperking vinden zowel OJC Rosmalen als Het Andere Atelier. 

Begeleiding

In het begin zullen ze begeleid worden door Het Andere Atelier, maar na verloop van tijd moet OJC Rosmalen de begeleiding overnemen. De club denkt zo'n ruimte te hebben voor 25 mensen die heel de week aan het werk kunnen.