advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Mensen realiseren zich nu hoe het is om eenzaam te zijn'

Eenzaamheid is in deze dagen steeds meer een thema, merken de Bossche wethouder Huib van Olden en Afi de Haan-Oubaibra, vrijwilliger van verzorgingshuis Nieuwehagen.

Dat zeggen zij in het televisieprogramma Kijk op corona op Dtv Den Bosch. "Mensen zijn erg op zichzelf aangewezen in deze tijd. Daarom is het van belang om het eenzaamheidsvraagstuk onder de aandacht te brengen", vertelt Van Olden. "Ook andere mensen gaan zich nu realiseren hoe het is om eenzaam te zijn."

De gemeente 's-Hertogenbosch stimuleert initiatieven om mensen meer met elkaar in contact te laten komen. Iets dat ze normaal ook al doen, met bijvoorbeeld het steunpunt van Farent of de acties van buurtvereniging Helftheuvel, maar nu met hindernissen. Want gebruikelijke bijeenkomsten kunnen niet doorgaan en iedereen moet anderhalve meter afstand houden van elkaar. "Datgene wat je al gezaaid hebt, zie je nu weer groter worden", merkt de wethouder. Er worden bijvoorbeeld appgroepen aangemaakt waarbij mensen door middel van beeldbellen contact met elkaar hebben.

Crew against corona
De Haan-Oubaibra, met carnaval in Oeteldonk bekend als prinses Querida de Tweede, startte in de tussentijd een burgerinitiatief. Crew against corona staat sinds vorige week op tegen eenzaamheid in Nieuwehagen. "Het probleem is alleen dat we meer moeten doen om de hulpvragen in de rest van de stad in beeld te brengen. Er zijn vrijwilligers genoeg die iets willen doen, maar zij weten niet goed waar behoefte aan is."

Bekijk hier de uitzending van Kijk op corona van woensdag 25 maart: