Met nieuw clubhuis is MOSA’14 klaar voor de toekomst

Sinds 2014 zijn er plannen voor een nieuw clubhuis voor voetbalclub MOSA’14 uit Oijen en Macharen. De bouw bevindt zich nu in een afrondende fase. “We krijgen een super gebouw in een super dorp.”

Trots loopt voorzitter Bert van de Burgt door het nieuwe clubhuis. De kantine is eigenlijk de enige ruimte die voor leden van de club nog herkenbaar is. De rest van het gebouw, dat twee verdiepingen telt, is compleet nieuw.

Naast kleedlokalen bestaat het clubhuis uit een vergader- en bestuurkamer en bovendien een zaaltje voor de jeugd. “We hebben twee velden waar veel op getraind wordt. Bij slecht weer kunnen we de jongeren heel makkelijk kwijt in het zaaltje wat we gecreëerd hebben voor voetbal en korfbal.”    

Van de Burgt is al sinds begin jaren zeventig betrokken bij de club, die toen nog OVC’63 heette. Als geen ander weet hij hoe noodzakelijk de nieuwbouw is voor de club. “De kleedlokalen dateren van 1977, dus dat was echt gedateerd. Nieuwe kleedlokalen zijn absoluut geen overbodige luxe”, zegt de voorzitter.

Belang voor de kernen

Niet alleen voor de club is de nieuwbouw van levensbelang. “Voor de dorpen Oijen en Macharen is de bouw van elementair belang.  Als er geen accommodatie is, vertrekt de jeugd. Er is niets zo belangrijk als ontspannen, voetballen en korfballen in de eigen geboorteplek.” Met het nieuwe clubhuis kan de club er volgens Van de Burgt weer decennia tegen aan. "We moeten klaar zijn voor de toekomst en ik denk dat we dat zijn op deze manier", doelt hij op de nieuwbouw.

Het is de bedoeling dat het clubgebouw voor het einde van het jaar zijn de deuren opent.