advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Austin Smith Frank Reelink

Zonnestralen maken aanvoerder HC Den Bosch nóg gelukkiger op het veld

''Als Zuid-Afrikaan ben ik gewend om in mooi weer te spelen, dat draagt bij aan mijn inzet.'' Austin Smith is goedgehumeurd in aanloop naar het eerste play-offs duel tegen HC Bloemendaal. De Bossche hockeyheren hebben voor het eerst in twintig jaar de eindstrijd bereikt om het kampioenschap in de Tulp Hoofdklasse heren.

Hij is ervan overtuigd dat hij zijn scorend vermogen in de finale van het seizoen kan opkrikken. ''In de vorige wedstrijd tegen Hurley scoorde ik de openingstreffer, daarna waren er nog een hoop kansen en die gingen er niet in. Ze zijn opgespaard voor de komende wedstrijden.''

In de video hieronder reageren Smith en coach Eric Verboom op het behalen van de play-offs:

Dat het nu zo goed gaat met het team, na zes ongeslagen wedstrijden is te verklaren, vindt de aanvoerder. ''We hebben met dezelfde groep goed kunnen bouwen, het is steeds een stapje beter geworden.'' Smith is sinds 2009 een ervaren kracht bij de hockeyheren van HC Den Bosch en heeft het nationale team van zijn geboorteland al vertegenwoordigd in 176 wedstrijden.

Zwaar programma

De deur voor het kampioenschap staat slechts op een kiertje. ''Het programma is pittig en het kan zomaar betekenen dat je een zaterdag en zondag achterelkaar moet spelen'', geeft Smith aan. ''Een fit team met een grote selectie kan het verschil maken en dat zijn wij.''

Woensdagavond om 18:30 gaat de finalestrijd beginnen, in eigen huis spelen de heren van HC Den Bosch dan tegen HC Bloemendaal. De wedstrijden van zowel de dames als de heren van de Bosschenaren zijn te volgen via Eyecons.com.