MHC Oss houdt hoop na spectaculaire ontsnapping

MHC Oss heeft het tweede play-off duel met Rood-Wit om promotie naar de Overgangsklasse gewonnen. De hockeyers knokten zich van een 1-3 achterstand terug naar 3-3 en wonnen de shoot-outs.

De Ossenaren verloren woensdagavond in Aerdenhout met 4-2 van Rood-Wit. Om in de race te blijven voor promotie, moesten de heren vandaag winnen.

De eerste kans van MHC op de Rusheuvel was direct raak. Een minuut later maakte Rood-Wit echter gelijk, na het benutten van een strafbal. Het spel golfde op en neer. Uit een strafcorner kwamen de rood-witten uit Noord-Holland vlak voor rust op voorsprong.

Extra veldspeler

Na de pauze maakte Daan Welsch namens MHC de 1-3. De kansen voor MHC leken vervlogen. Toch bleef Oss volhouden tot het einde. Na de 2-3, zeven minuten voor tijd, wisselde MHC de doelman voor een extra veldspeler. Het resulteerde in een 3-3 eindstand.

Omdat het duel een winnaar moest krijgen, werden shoot-outs genomen. MHC scoorde er vier, terwijl Rood-Wit maar drie ballen raak schoot.

De strijd tussen MHC en Rood-Wit wordt zondagmiddag beslist. Het laatste duel begint om 15.00 uur op sportpark de Rusheuvel.  

advertentie

Lees ook deze artikelen