advertentie Banner Trined

MHC Oss start met nieuwe hockeyvorm

Hockeyclub MHC Oss gaat zodra de coronamaatregelen het toelaten een proef draaien met Sevens Hockey, een hockeyvariant waarbij teams van zeven spelers tegen elkaar spelen.

Normaal gesproken is er in de wintermaanden een zogeheten midwintercompetitie, maar deze is door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) afgelast. Om een alternatief te bieden werkt MHC Oss aan de opzet van Sevens Hockey. Het is de bedoeling dat er in de regio Oss, Den Bosch en Eindhoven een kleine competitie wordt opgezet die bestaat uit vijf speelrondes. "Er is behoefte aan een nieuwe spelvorm", vertelt voorzitter Margo Elemans. "Deze spelvorm wordt door de KNHB ondersteund en wij gaan kijken of dit interessant is."

Met de nieuwe hockeyvariant gaat de hockeyclub zich vooral richten op senioren, omdat er voor hen vaak een gat is tussen de najaars- en voorjaarscompetitie. Terwijl de jeugd vaak de zaal in gaat, ligt het hockey voor de senioren stil. 

Bij Sevens Hockey spelen teams, zoals de naam al zegt, met zeven spelers en niet met elf. Bijzonder aan deze hockeyvorm is dat er geen keepers en scheidsrechters bij betrokken zijn en dat slaan met de hockeystick niet mag. Of deze vorm in de smaak valt bij hockeyers in Oss? "Dat gaan we beproeven", aldus de voorzitter, die hoopt dat de hockeysport met Sevens Hockey toegankelijker wordt.  

MHC Oss meldt dat Sevens Hockey nog in de opzetfase zit, dus wanneer de competitie begint en uit welke clubs deze zal bestaan is nog niet bekend.  Wel vinden de wedstrijden plaats op vrijdagavond.