advertentie Banner SNLR.nl

Mia Vervoort biedt ook na haar overlijden hulp aan mensen in nood

Mia Vervoort uit Oss was iemand die zich tomeloos inzette voor de minder bedeelden. Na haar overlijden besloten drie stichtingen waar zij bestuurslid was een tijdelijk noodfonds in het leven te roepen: het Mia Vervoort fonds.

Op 20 maart overleed Mia Vervoort op 69-jarige leeftijd als gevolg van het coronavirus. De stichting Met Elkaar Oss, het Solidariteitsfonds en de Quiet Community Oss richten ter ere van haar het Mia Vervoort fonds op, voor mensen die tijdens de coronacrisis noodhulp nodig hebben. Mia Vervoort betekende veel voor de drie stichtingen. "Mia was de spil van deze stichtingen. Ze was er zo bij betrokken dat ze er zelfs 's nachts wakker van lag. Ze wilde de mensen gewoon helpen", vertelt Mari Peters, initiatiefnemer van het noodfonds. Op deze manier worden mensen in haar naam nog steeds geholpen.

Tekst loopt door onder video

En wat zou Mia ervan hebben gevonden dat er een fonds naar haar vernoemd is? "Dat het fonds er is zou ze geweldig vinden, maar dat het haar naam heeft zou ze afdoen als 'dat hoeft toch helemaal niet'", aldus Peters.

De samenwerkingspartijen waar de noodhulp aangevraagd kan worden zijn te vinden op de website van Met Elkaar.