advertentie Banner SNLR.nl

Michael Boogerd en Herman Tjeenk Willink zondag in Zout

Wielrenner Michael Boogerd en minister van Staat Herman Tjeenk Willink zijn zondag te gast in politiek café Zout in Oss.

 

Boogerd, profrenner tussen 1994 en 2007 waarin hij succesvol klassementsrijder in de Tour de France was en de Amstel Gold Race en Parijs-Nice won, wordt geïnterviewd door Bart Nolles. Nolles is presentator van Tour du Jour, de wielertalkshow van RTL.

Tjeenk Willing was vorig jaar al op weg naar Zout maar zijn treinreis naar Oss strandde toen in Geldermalsen. De PvdA-er, die onder andere voorzitter was van de Eerste Kamer, informateur van diverse regeringen en minister van Staat, komt zondag alsnog naar Zout. René van der Lee van het Brabants Dagblad interviewt hem, onder meer over zijn boek 'Groter denken, kleiner doen' waarin zijn kijk op de democratie, samenleving en politiek centraal staat.

Ook te gast zijn actievoerders tegen de grootschalige windmolenparken en zonnevelden. Wat zijn hun argumenten en alternatieven?

Columns zijn er van Jan Ulijn en Martin Jan van Mourik, muziek van Kind of Blue en het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met begeleiding van Henk Sterken. Zout begint zondagmiddag om vier uur.