Middelbare scholen in Veghel mogen zich 'Excellent' noemen

Feest op het Fioretti en het Zwijsen College in Veghel maandagochtend. De scholen kregen te horen dat ze er met kop en schouders bovenuit steken en ontvingen het predicaat 'Excellent'. 

Op beiden scholen zaten de leerlingen vanochtend vol spanning te wachten totdat de jury onthulde dat het ministerie van Onderwijs hun school het predicaat toekent. 

Onderwijs op maat
Het Fioretti College mag zich Excellent noemen voor haar leerlingenondersteuning, waarbij docenten worden opgeleid om leerlingen te begeleiden die extra ondersteuning nodig hebben. Het Zwijsen College ontvangt het predicaat voor de afdeling Fast Lane VWO+. Vwo-leerlingen kunnen op het Zwijsen extra vakken kiezen of versnellen en dus in hun eigen tempo leren. Door in de vijfde klas al in één of meerdere of zelfs alle vakken examen te doen, is er tijd voor bijvoorbeeld een vak aan de universiteit of om een speciaal Engels programma op hoog niveau af te sluiten.

Bijzondere onderscheiding
Het predicaat is een erkenning voor scholen die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen, doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. Landelijk hebben dit jaar negentien middelbare scholen het predicaat gekregen, waardoor er nu 116 'Excellente' middelbare scholen zijn. Vorig jaar ontvingen beide scholen in Veghel al het predicaat ‘Goed’. 

advertentie

Lees ook deze artikelen