Mike van der Geld lijsttrekker D66 Den Bosch: ‘Het vuurtje brandt nog steeds’

Wethouder Mike van der Geld is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Den Bosch de lijsttrekker van D66. Hij is de enige kandidaat, de leden moeten komende maand nog wel hun steun uitspreken.

Van der Geld was ook bij de vorige verkiezingen lijsttrekker en werd daarna wethouder voor D66 in het college met VVD, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang. Hij gaat onder meer over duurzaamheid, openbare ruimte, toerisme en evenementen en cultuur.

Van der Geld kijkt uit naar een volgende periode in de Bossche politiek: “Het vuurtje brandt in ieder geval nog steeds. We hebben nog een aantal grote opgaven staan, zoals het klimaat, de woningbouw en het opbouwen na de coronacrisis. En daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren.” Over in welke rol hij dat wil gaan doen, wil hij nog geen stellige uitspraken doen: “Ik wil eerst als lijsttrekker aan de slag en daarna ben ik ook bereid om als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad te gaan zitten. Of het weer een wethouderspost wordt, daar is nu nog niets over te zeggen. Dat hangt nog van te veel factoren af.”

De leden van D66 kunnen van 1 tot 14 juni laten weten of ze de kandidatuur van Van der Geld als lijsttrekker steunen.