Mikkers ambassadeur van Samenloop voor Hoop Rosmalen

Burgemeester Jack Mikkers is ambassadeur van de Samenloop voor Hoop in Rosmalen op 31 augustus en 1 september. 

De burgemeester trapt de 24-uurs wandelestafette, waarmee geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, af op parkeerterrein Hazelaar. Mikkers steunde de Samenloop voor Hoop al toen hij werkzaam was is Veldhoven. “Het evenement maakte toen heel veel bij mij los”, zegt hij daarover. “Alle emoties die je in een samenleving ziet, kom je tegen bij de Samenloop. Verdriet, blijdschap en hoop.”

Maar er is volgens Mikkers ook ruimte voor gezelligheid. “Het ene team wil met elkaar lopen en een vuist maken tegen kanker. Er zijn zogenoemde 'survivors' die blij zijn die vierden dat ze genezen zijn. De ander wil spullen verkopen om daarmee geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte en weer een ander is bezig met het verwerken van verdriet in het eigen gezin of in de familie.”

Tekst loopt door onder de video

'Schouder aan schouder'
Deelnemers lopen 31 augustus en 1 september rondjes van ongeveer 800 meter. Het is de bedoeling dat parkeerterrein Hazelaar daar volledig op wordt ingericht met podia en kraampjes voor amusement en verkoop. Alle omliggende partijen, waaronder het Rodenborch College, Stedelijk VSO en de scouting Sint Tarcisius hebben toegezegd om mee te werken.

Maar er is nog ruimte voor meer vrijwilligers, sponsors en deelnemers. Mikkers: “De Samenloop voor Hoop is voor iedereen. Iedereen heeft wel te maken met kanker in zijn naburige omgeving. Het zou goed zijn als we met de hele gemeente schouder aan schouder staan in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.” Het is volgens Mikkers goed dat erg geld wordt opgehaald. “Maar dat is niet het enige doel van de Samenloop. Het gaat ook om het bespreekbaar maken van de ziekte en het gevoel dat mensen die de ziekte hebben of hebben gehad, niet alleen staan.”

advertentie

Lees ook deze artikelen