advertentie Banner SNLR.nl

Mikkers: "Een maand langer maatregelen nodig"

Burgemeester van Den Bosch en voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Noord Jack Mikkers hoopt dat het kabinet de maatregelen in verband met corona nog minimaal met een maand verlengt.

Dat zei hij zondagavond in het tv-programma 1Vandaag.

“Ik kan me niet voorstellen dat we naar minder maatregelen gaan omdat we die heel hard nodig hebben om die curve naar beneden te krijgen”,  zo zegt Mikkers in het programma . Gevraagd naar het advies voor het kabinet is hij duidelijk: “Deze maatregelen in stand houden en ook voor een langere periode, ik denk dan aan een maand en niet met een big bang alles weer afschaffen”. 

Gevraagd naar hoe de huidige cijfers geduid moeten worden ten opzichte van het werkelijk aantal besmettingen en ziektegevallen gaf Mikkers als voorbeeld een huisarts uit Vinkel. Volgens de burgemeester is deze nu bijna al zijn tijd kwijt aan mensen die corona-ziekteverschijnselen hebben.

Als voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Noord meldde hij verder 77 incidenten in de regio waarbij de politie een waarschuwing heeft uitgedeeld rondom het niet naleven van de voorschriften. Gezien de grootte van het gebied vond Mikkers dat nog meevallen en was zijn indruk dat iedereen zich goed aan de afspraken hield.