advertentie Banner SNLR.nl

Mikkers: ‘eerst het gesprek, daarna de handhaving’

Ook met de strengere coronaregels wil burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch liever eerst het gesprek aangaan met overtreders voordat er echt boetes worden uitgedeeld.

Dat zegt hij in de uitzending van het programma’ Kijk op corona’ van dinsdag.

Stok achter de deur

Doordat alle grote evenementen zijn afgelast is er momenteel meer politie-inzet op straat mogelijk en kunnen mensen dus ook makkelijker worden aangesproken op hun gedrag, zo zegt Mikkers. Maar op het geven van bekeuringen is de burgemeester nog steeds niet dol, zo geeft hij aan: “Volgens mij hebben we met elkaar afgesproken om aan de regels te voldoen, en niet om boetes te gaan innen. Dus het liefste in ik geen één boete, want dan voldoet iedereen aan de afspraken die we hebben gemaakt. Het is een stok achter de deur, zo zie ik het”.

Boetes

Mikkers gaat er vanuit dat iedereen zich graag goed wil gedragen omdat ze daarmee de kwetsbare mensen helpen, en niet omdat er een boete op staat. Het kabinet bepaalde maandag dat voor particulieren de boete bij overtreding van de regels kan uitkomen op zo’n 400 euro en bedrijven kunnen rekenen op 4000 euro boete.