advertentie Banner SNLR.nl

Mikkers: "Moedig van meisjes dat ze naar de politie zijn gegaan."

"Ik vind het heel moedig van de meisjes dat ze naar de politie zijn gegaan",  dat zegt burgemeester Mikkers naar aanleiding van het nieuws over de groepsverkrachtingen.  

Mikkers:  "Daardoor is de zaak aan het rollen gekomen. De politie heeft goed recherchewerk geleverd. Met als resultaat deze aanhoudingen."

De burgemeester reageert daarmee op de acht arrestaties dinsdagochtend, nadat drie tienermeisjes in de leeftijd van 15 en 16 melding maakten van de groepsverkrachtingen in een garage nabij Den Bosch. Mannen in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar werden naar aanleiding hiervan in Den Bosch en Rosmalen opgepakt. Hun woningen en een garagebedrijf werd doorzocht.

Dit soort ingrijpende misdrijven mogen we niet tolereren, aldus de burgemeester. Volgens Mikkers moeten we samen zorgen voor de goede normen en waarden.

Sluiting pand
Het misbruik vond plaats in een ruimte nabij een garagebedrijf in Den Bosch. De burgemeester heeft besloten tot een onmiddellijke sluiting hiervan . Dat doet hij op basis van de gemeentewet. De sluiting is voor een jaar.