advertentie Banner SNLR.nl

Mikkers over intocht: 'groot kinderfeest met veel politie'

Burgemeester Mikkers houdt gemengde gevoelens over aan de intocht van Sinterklaas zondagmiddag in Den Bosch.

“Het organiseren van een mooi kinderfeest is prima gelukt. We hebben staan dansen springen en uiteraard veel liedjes gezongen. Ook de Sint is weer blij dat hij in onze stad is.” Over het deel dat gaat om de organisatie van voor- en tegendemonstraties is de burgemeester tevreden. “Met beide groepen hebben we goede afspraken kunnen maken en daar hebben zij zich ook aan gehouden.”

'Rookbommen'
Mikkers vindt het nog wel te vroeg om te spreken van ‘rookbommen’ die zouden zijn afgestoken. “We weten dat er rook was, maar of dat een fakkel, een rookpot of rookbom was, is de politie nog aan het uitzoeken. Het mag allemaal niet in de openbare ruimte, maar om nou meteen over een rookbom te spreken, gaat me wat ver.”

 

“Dat er zoveel politie nodig is bij de intocht van Sinterklaas, daar ben ik niet blij mee. Maar blijkbaar kan het op dit moment niet anders.

• Jack Mikkers - burgemeester Den Bosch

De burgemeester is alleen niet te spreken over het feit dat het bij een evenement zoals de intocht van Sinterklaas nodig is om  zoveel politie op de been te brengen. “Daar ben ik niet blij mee en dat zou niemand in de stad moeten zijn, maar blijkbaar kan het op dit moment niet anders.”

Social media
Over de kritiek op social media dat burgemeester Mikkers de demonstraties op de dag van de intocht toestaat reageert hij resoluut: “we hebben in Nederland demonstratierecht en daar zijn we op alle andere dagen van het jaar heel blij mee. Geen rechter zou het accepteren als ik het op de dag van de intocht zou verbieden.”

Karin Lammers van de Bossche intocht is tevreden, al was de sfeer soms grimmig. "Het was een rustige en fijne intocht", zegt ze.