advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Mikkers over rellen in Den Bosch: ‘Het hart van iedere Bosschenaar bloedt vanavond’

“De situatie in Den Bosch vanavond heeft zich op een verschrikkelijke manier ontwikkeld. Deze situatie laat ieder Bosch’ hart bloeden", reageert burgemeester Jack Mikkers op de onrust in Den Bosch.

De Bossche burgervader Jack Mikkers sprak zich maandagavond uit over de rellen in een speciaal ingelaste persconferentie. “De snelheid waarmee de situatie zich vanavond heeft ontwikkeld was ongekend. We wisten vroeg op de avond van één locatie, waar mensen gingen samenkomen. Dus namen we maatregelen op die locatie zelf.”

ME liet lang op zich wachten

Nog voordat de ME ingeschakeld kon worden, toen duidelijk werd dat het een ondoenlijke situatie was, bewogen de groepen zich in rap tempo naar de binnenstad. “Dat ging in een razend tempo, met een snelheid van nul tot honderd in een paar minuten”, aldus Mikkers. Bovendien, zo legde Mikkers uit, duurde het lang voordat de ME operationeel was. Dat had er mee te maken dat de situatie in omliggende steden als Oss, Eindhoven en Helmond ook om aandacht vroeg. “Toen de ME er eenmaal was, leidde dat binnen een kwartier al tot tientallen aanhoudingen.”

In de persconferentie kondigde de burgemeester verder een onafhankelijk onderzoek aan naar de gebeurtenissen van maandagavond. “Alle burgers verdienen het om de onderste steen boven te halen van wat hier vanavond is gebeurd”.