advertentie Banner SNLR.nl

Mikkers roemt saamhorigheid en veerkracht

Burgemeester Jack Mikkers roemt de enorme saamhorigheid en veerkracht in Den Bosch tijdens de huidige coronacrisis.

Hij richt zich op Facebook rechtstreeks tot de inwoners van de gemeente. De burgemeester staat stil bij de enorme maatschappelijke en economische gevolgen: “Het publieke leven is zo goed als stil komen te liggen. Dat merkt u ook. Die stilte is anders dan we gewend zijn in gastvrij ’s-Hertogenbosch. Want ontmoeting zit in ons DNA.” 

Er is een enorme saamhorigheid en veerkracht in ’s-Hertogenbosch

• Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch

Mikkers drukt iedereen nog eens op het hart om vooral alle richtlijnen te volgen om verspreiding van het virus tegen te gaan. “Er is een enorme saamhorigheid en veerkracht in ’s-Hertogenbosch. Dat vind ik fantastisch om te zien. Het grote sociale hart van ’s-Hertogenbosch blijft onverminderd kloppen”, zegt Mikkers. 

Mensen helpen

Hij roept mensen op om als het kan nog een stukje verder te kijken: “Misschien kunt u iemand helpen die alleen is, en deze dagen minder contact met andere mensen kan hebben. Dat kan al een kort (beeld)telefoontje of een mail zijn. Het is voor iedereen een andere periode dan we gewend zijn. Maar voor mensen die alleen zijn, nog wat lastiger.” 

Samen komen we deze moeilijke periode te boven

• Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch

Tot slot wenst de burgemeester iedereen die ziek is veel beterschap en een snel herstel. “Samen komen we deze moeilijke periode te boven, en klopt ons sociale hart en levendig gastvrij ’s-Hertogenbosch straks weer zoals we dat kennen!”, zo besluit de burgemeester.