advertentie Banner SNLR.nl

Mikkers: ‘vijf doden in Den Bosch door corona’

Vijf inwoners van de gemeente Den Bosch zijn tot dusver overleden aan het coronavirus. 

Dat zegt burgemeester Jack Mikkers maandag in de eerste aflevering van het programma ‘Kijk op corona’ van DTV Den Bosch. Het totale aantal besmettingen is volgens hem niet aan te geven, simpelweg omdat niet iedereen wordt getest. Van de mensen die wel zijn getest, stond het aantal besmettingen in Den Bosch volgens de cijfers van het RIVM maandag op 60. Ook in Den Bosch is het zo dat het vooral ouderen zijn die in het ziekenhuis zijn terechtgekomen, maar de burgemeester wijst er wel op dat onder de patiënten ook jongere mensen zijn. 

We hebben al wat handvatten in de hand om op te kunnen treden tegen excessen

• Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch

Mikkers liep ook alvast vooruit op de extra maatregelen die inmiddels door het kabinet zijn ingesteld: “We hebben al wat handvatten in de hand om op te kunnen treden tegen excessen, zoals samenscholingsverboden of gebiedsverboden of bepaalde gebieden afsluiten. We zijn ook bezig met de supermarktketens en bijvoorbeeld de bouwmarkten om te komen tot bepaalde regimes binnen dat soort organisaties”. 

We willen echt die reguliere zorg voor patiënten overeind houden

• Esther Cornegé-Blokland, klinisch geriater JBZ

Esther Cornegé-Blokland is klinisch geriater in het JBZ en vertelt in het programma hoe er momenteel in het Bossche ziekenhuis wordt omgegaan met de gevolgen van het coronavirus. En ondanks de grote toestroom van coronapatiënten is het niet zo dat andere zorg niet meer mogelijk is. “We zijn daar heel erg goed mee bezig, we willen echt die reguliere zorg voor patiënten overeind houden. Die mensen hebben net zoveel recht op goede zorg”, aldus Cornegé-Blokland.