advertentie Banner Trined

Minder stenen, meer groen; was de boodschap tijdens een succesvolle groenweek in Oss

De Nationale Groendag die gehouden zou worden in Oss werd door corona een Nationale Groenweek. Biodiversiteit en het klimaat werden besproken door ambassadrice van Stichting Steenbreek, Margot Ribberink.

Met een interactieve talkshow kwamen er veel sprekers en gasten aan het woord. Stichting Steenbreek zorgt ervoor dat er meer groen komt in Nederland. "Als je meer groen in je tuin hebt dan zakken de hoosbuien sneller weg en meer groen verkoelt ook in de zomer. En dat laatste is nodig voor de warme zomers die we hebben gehad", vertelt Margot Ribberink. "Groen is ook belangrijk voor je gezondheid. En als je meer groen rondom je huis hebt dan wordt je huis meer waard, dus het is ook goed voor de huisprijs."

Als je meer groen rondom je huis hebt dan wordt je huis meer waard

• Margot Ribberink, Stichting Steenbreek

Volgens Ribberink is Nederland nog niet groen genoeg: "Hele wijken in steden hebben veel stenen en zijn niet aangepast aan het klimaat." Deze informatie is volgens haar een handig handvat voor gemeenten om daar mee aan de slag te gaan. Haar eigen tuin ziet er overigens uiteraard ook helemaal groen uit laat Ribberink weten.