Mini Heesch maakt wandeltocht in plaats van kindervakantieweek

Heesche kinderen kunnen van 30 augustus tot en met 2 september meedoen aan een wandeltocht door het dorp, met activiteiten die passen in een kindervakantieweek. Organisatie Mini Heesch gelaste de activiteiten van deze zomervakantie al vroeg af en komt nu met de wandeltocht als alternatief.

Kinderen kunnen zelf een tijdstip uitkiezen op een van de dagen om de tocht te lopen. Deelname is gratis. De deelnemers moeten vanaf de kiosk in het centrum van Heesch de varkenspootjes volgen en komen dan uiteindelijk weer terug op het beginpunt. Inschrijven kan vanaf dit moment, met minimaal twee volwassen begeleiders per groepje. De wandeltocht is mede bedacht door Centrum Management Heesch.

De 55e editie van Mini Heesch werd al in april uitgesteld. “De gemeente stelt te veel eisen om een mooie en goede vakantieweek te organiseren", zei Willian van Griensven van Mini Heesch onlangs tegen Dtv Nieuws. "Zo moeten de kinderen in hun eigen bubbel blijven en mogen ze niet naar hun vriendjes toe. Met de zeshonderd kinderen die bij ons meedoen is dat onbegonnen zaak.”

Bekijk hier de reportage die Dtv Nieuws maakte met Mini Heesch: