advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Minima uit Den Bosch ontvangen levensmiddelenpakket: ‘Ik vind het prachtig, geweldig’

De kerstproeverij van Vincentiusvereniging Den Bosch kan dit jaar vanwege corona niet zoals gewoonlijk doorgaan in het Theater aan de Parade. In plaats daarvan is er een coronaproof alternatief opgezet.

375 levensmiddelenpakketten staan er bij het Vincentiushuis aan de Havenstraat, klaar om opgehaald te worden door minderbedeelden uit Den Bosch. Onder hen is ook Sherrel. Hij wil liever niet met zijn achternaam genoemd worden, maar wil wel laten weten hoe blij hij is met de actie van de Vincentiusvereniging: “Ik vind het prachtig, geweldig. Dank aan de mensen - de vrijwilligers, onze burgemeester, de gemeente ’s-Hertogenbosch - die dit allemaal mogelijk maken.”

(Tekst loopt door onder de video)

Normaal gesproken zou de 20e editie van de zogeheten ‘Kerstproeverij’ in het Theater aan de Parade zijn, maar dat was al onmogelijk door de verbouwing. Ook het alternatief kon niet doorgaan vertelt Herman Olde Hampsink: "Dit jaar zouden we verplaatst worden naar Mainstage, maar dat kan door de coronaperikelen niet. We proberen het nu hier zo coronaproof mogelijk te doen, door mensen in bloktijden binnen te laten. We hebben het gezellig gemaakt door muzikanten uit te nodigen. De doelgroep die we willen helpen kunnen we nu toch een leuke kerst geven. Ieder mens telt.”

De actie is overigens wel behoorlijk kostbaar: “Je hebt een budget van 50.000 euro nodig om dit te kunnen organiseren, dus we schrijven ieder jaar sponsors aan. Dit jaar was het iets ingewikkelder. We moesten goed zoeken, maar het is allemaal weer binnen. Heel fijn dat we het weer hebben kunnen doen.”