advertentie Banner SNLR.nl

Minimaal 840 bedrijven in regio sluiten deuren

Minimaal 840 bedrijven in onze regio moeten volgens de corona-maatregelen van de overheid hun deuren sluiten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen, werd afgelopen weekend bekend dat alle horeca, sportgelegenheden en sauna’s hun deuren tijdelijk moeten sluiten tot en met 6 april. Echter, voor eet-en drinkgelegenheden is inmiddels duidelijk dat zij open mogen blijven voor bezorgingen en afhalen. Dat gaat in onze regio om ruim 1110 ijssalons, broodjeszaken, snackbars en restaurants, die dus niet zijn meegenomen in onderstaande analyse.

Alles op een rijtje
Deze gedwongen sluitingen gelden voor minimaal 445 cafés en kroegen. “De kern van het kabinetsbeleid is dat we de gezondheid van mensen die kwetsbaar zijn maximaal willen beschermen en de druk op de gezondheidszorg zoveel mogelijk willen beperken”, valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Verplichte sluiting van deze zaken is volgens de overheid noodzakelijk, om samenkomen van grote groepen te voorkomen.

Bovendien zouden alle 275 sportgelegenheden ook dicht moeten zijn. Denk hierbij niet alleen aan voetbalvelden van de lokale clubs, maar ook aan grotere fitnessruimtes en zwembaden. Hardlopen, wandelen en fietsen is voor iedereen die wil bewegen nog wél toegestaan, mits er minimaal 1,5 meter afstand met anderen wordt gehouden.

Tot slot zijn ook alle 120 sauna’s en wellnessresorts in onze regio gesloten. Voor seksclubs en coffeeshops geldt dat het CBS hier geen statistieken over bijhoudt; wél is duidelijk dat coffeeshops alleen nog via speciale afhaalloketten mogen handelen.

De statistieken
De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek gelden overigens voor de gehele regio ‘Noordoost-Noord-Brabant’, die groter is dan alleen de gemeenten Uden, Meierijstad, Landerd, Den Bosch, Oss en Bernheze. Klik hier voor inzage in de CBS-tabel.