Minimaal negen klassen van Filios blijven maandag thuis

Minstens negen klassen van scholen binnen de Filios Scholengroep krijgen maandag geen les omdat hoestende leerkrachten thuis blijven.

Door het aangescherpte advies van het RIVM waarbij geadviseerd wordt om bij milde verkoudheidsklachten thuis te blijven, wordt ook het onderwijs geraakt. Sommige docenten kunnen hierdoor geen les geven. “We zijn nog steeds aan het inventariseren. Tot gisteren ging het bij ons om negen klassen die geen les krijgen vandaag”, aldus Archel Kerkhof van Filios Scholen.

Volgens Kerkhof zijn de negen klassen verspreid over het hele gebied waarin de Filios-scholen zich bevinden. Het gaat om Lith, Lithoijen, Oijen, Vinkel en scholen in Oss. Filios is niet de enige die maandag leerlingen naar huis moet sturen. “Als ik het nieuws moet geloven zijn er in Brabant veel leraren die thuis zitten.”

Het coronavirus is uiteraard vervelend, maar Kerkhof voelt zich gesteund door het RIVM. “We houden ons aan het advies en het advies helpt mij om aan te geven om de richtlijnen te volgen.”

 Volgens Kerkhof zorgt het aangescherpte advies wel voor veel vragen bij ouders van schoolgaande kinderen. “Onze directeuren krijgen vragen. ‘Mijn kind hoest al twee weken, moet hij nu thuisblijven?’.” Kerkhof vervolgt: “Ik heb vertrouwen in mijn team. We moeten met deze situatie dealen en het is zoals het is.”

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen