advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Minister Ollongren over nieuwe gemeente Maashorst: ‘Naam had zorgvuldiger gekozen kunnen worden’

“De regering had graag gezien dat Landerd en Uden een zorgvuldiger proces hadden gevolgd om tot naamgeving van de nieuwe gemeente te komen”, stelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De minister reageert in dit document op vragen die door verschillende partijen in de Tweede Kamer zijn gesteld. Afgezien van deze kritische noot over het naamgevingsproces, ondersteunt de minister de fusie.

"Daarnaast had de regering graag gezien dat naar aanleiding van de bezwaren verdiepend onderzoek was gedaan, bijvoorbeeld door bij andere gemeenten in het land te rade te gaan of bij de Adviescommissie Aardrijkskundige Namen in Nederland. Op deze manier hadden de gemeenten kunnen laten zien dat zij de geuite bezwaren serieus namen. Hiermee spreekt de regering zich niet uit over de inhoudelijke keuze voor de naam Maashorst, wel over het gevolgde proces om tot deze naam te komen.”

De minister benadrukt dat er, naast deze kritiek op het proces van de naamgeving, voldoende steun is voor de nieuwe gemeente. "Zowel bij de fusiegemeentes Landerd en Uden, als bij de meeste regiogemeentes."