advertentie Banner SNLR.nl

Minister praat in Den Bosch met podiumkunstensector

Minister van cultuur Ingrid van Engelshoven was zaterdag op bezoek in de Verkadefabriek in Den Bosch om te praten met vertegenwoordigers van de Brabantse podiumkunstensector.

Ze was daar op uitnodiging van Theaterfestival Boulevard. Ook de nieuwe gedeputeerde Vrije Tijd, Cultuur en Sport Wil van Pinxteren was aanwezig, net als vijf Brabantse wethouders waaronder Mike van der Geld van Den Bosch. Onderwerp van gesprek was de grote impact die het coronavirus heeft op de podiumkunstensector.

‘Klap op klap’

De wethouders gaven de minister een inkijkje in wat er speelt in hun steden en sloten zich aan bij de organisaties die vroegen om op zoek te gaan naar mogelijkheden binnen de beperkingen en regelgeving. “Het is belangrijk om in deze tijd, waarin onze sector klap op klap te verwerken krijgt, samen met de minister constructief over de toekomst te praten”, aldus directeur Viktorien van Hulst van de Boulevard. “We moeten samen die puzzel leggen. Het is goed dat niet alleen het Rijk, maar ook de provincie en gemeentes hier vandaag over meespraken en daar nu en in de toekomst verantwoordelijkheid in nemen.” 

Samenwerking

De aanwezige organisaties bespraken hoe in Brabant samengewerkt kan worden om na de verplichte periode van stilstand gebouwd kan worden aan ‘het podiumkunstenveld van de toekomst’. Minister Van Engelshoven vatte de bijeenkomst als volgt samen: “Cultuur is inderdaad het cement voor de identiteit van onze samenleving, daarnaast mogen we ook de economische stimulans die ervan uitgaat niet vergeten. Het is belangrijk dat de sector niet afwacht, maar ideeën voorlegt, blijft drukken op wat er dan wél kan. Daar mag men ons bestuurders mee bestoken. Zorg dat de creativiteit ten volle wordt benut voor pilots, om experimenten aan te gaan.”