Mislopen Songfestival kost Den Bosch 40.000 euro

Het niet binnenhalen van het Eurovisie Songfestival heeft Den Bosch bijna 40.000 euro gekost.

Dit bedrag was nodig om het bidbook te ontwikkelen. De gemeente legde hiervoor zelf 29.000 euro op tafel. De overige 10.000 werd bijgelegd door Visit Brabant, het evenementenplatform van de provincie.

Ambitie
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat dit bedrag nodig was om “ons als stad weloverwogen kandidaat te stellen”. “We hebben gemeend dit te willen uitgeven gezien onze ambitie kans te maken op het organiseren van het ESF2020”, aldus de gemeente in een schriftelijke reactie.

Plan van aanpak
Het bidbook is een honderd pagina’s tellend ‘plan van aanpak’  rondom financiering, accommodatie en programmering van het Songfestival. Iedere gemeente die kans maakte om het Songfestival te organiseren moest dit boekwerk  aanleveren.  " Via het bidbook presenteerden wij ons op een creatieve en professionele manier", aldus de woordvoerder. Die presentatie kostte dus ongeveer 400 euro per pagina. 

Als Den Bosch wél gaststad van het songfestival was geworden, had de gemeente er - samen met Brabanthallen-exploitant Libéma en andere sponsoren - 4,2 miljoen euro aan uit willen geven, zo valt te lezen in het bidbook.

Vorige week bleek dat de provincie bereid was tot een veel lagere bijdrage aan het Songfestival dan dat het college van B&W gehoopt had; in plaats van drie miljoen zou de provincie slechts één miljoen investeren. 

Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dtv, Omroep Venlo, Studio040 en WOS Media werken gezamenlijk aan lokale onderzoeksjournalistiek.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen