advertentie Banner SNLR.nl

MKB over komst Aldi Reek: 'stop deze waanzin'  

De komst van een tijdelijke Aldi naar Reek zit niet iedereen zitten. Ondernemersvereniging MKB Schaijk-Reek heeft hierover een boze brief naar de gemeente gestuurd. 

“Met stomheid, ongeloof en een gevoel van onvoorstelbaarheid hebben wij kennen genomen van het voornemen van het college om een tijdelijke vergunning te verlenen aan Aldi om een winkel te vestigen in een weiland in Reek”, is in de brief te lezen. 

Wij zijn ontzettend teleurgesteld in het college

• Alfons Smits, voorzitter Ondernemersvereniging MKB Schaijk-Reek

Het college zei vorige maand ‘ja’ tegen een tijdelijke supermarkt voor maximaal tien jaar in een weiland aan de Mgr. Borretstraat. “Wij zijn ontzettend teleurgesteld in het college”, aldus de ondernemersvereniging. 

Alfons Smits, voorzitter van MKB Schaijk-Reek spreekt van concurrentievervalsing in zijn puurste vorm. “Bij de eerste aanvraag van Aldi twee jaar geleden heeft het college ons nog om steun gevraagd met hun afwijzing voor een locatie op het bedrijventerrein in Reek. Dit paste niet in het beleid van de gemeente en de provincie. Nu draaien bijna dezelfde mensen 180 graden om.”

Toekomst
Smits is bang dat veel ondernemers last krijgen van de komst van Aldi, ook vanwege haar branchevreemde activiteiten. “Hun toekomst staat op het spel”, aldus Smits. MKB doet een dringend beroep aan de gemeente om deze ‘waanzin’ te voorkomen.