Moeder Hendrien en Boer Knillis openen Oeteldonks carnaval

Hendrien en Knillis waken over de Markt en Prins Amadeiro XXVI is aangekomen in Oeteldonk: ondanks het onstuimige weer een warme middag in Den Bosch. 

Geheel volgens traditie zette Prins Amadeiro precies om 11.11 uur zijn voet op de stapsteen bij het Centraal Station. Na een uitgebreid welkom vervolgde hij zijn weg naar het kloppend hart van Oeteldonk. Het is de tweede keer, dat de Prins verwelkomd wordt. "We weten nu nog meer, wat het betekent om onder de Oeteldonkers te zijn, en we gaan er een geweldige carnaval voor iedereen van maken", aldus de Prins. 

Het is natuurlijk een schrikkeljaar en inwoners van Oeteldonk weten wat dat betekent: Hendrien mag eindelijk weer mee. "Na storm Ciara en storm Dennis, waait nu storm Hendrien over Oeteldonk",  lacht de Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. 

De Peer nam traditiegetrouw de ambtsketen over van de trotse burgemeester Jack Mikkers. "Eerder dit jaar werd bekend dat mensen in Den Bosch het meest trots zijn op hun stad, maar ik denk dat Oeteldonkers nog veel trotser zijn op hun Oeteldonk!" 

Nu Moeder Hendrien en Boer Knillis weer uitkijken over de Markt, is het Oeteldonks Carnaval officieel geopend.
Bekijk hieronder een uitgebreid verslag van de bijzondere dag.

advertentie

Lees ook deze artikelen