advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Moesland maakt zich op voor online carnavalsfeest; ‘Ik heb altijd zin in carnaval!’

Corona of niet, carnaval moet in Moesland doorgaan. “We maken carnaval zo groot als we mogen”, zegt voorzitter Maarten Hendriks van de Schaijkse carnavalsvereniging.

Om toch te zorgen voor een vrolijk carnavalsgevoel brengt  Stichting Carnaval De Moeslanden het feest zaterdag via een (live)stream in de huiskamer. “We proberen normale carnavalsonderdelen zoveel mogelijk in het programma te verweven”, legt Hendriks uit.

Zelfs de optocht gaat 'door'

Zo is er voor de jeugd een sleuteloverdracht en is er ook dit jaar een zogeheten Moeskoningin. Zelfs de optocht gaat toch ‘door’. “’De mooiste van Moesland’ noemen we het. De optocht is echt een dingetje hier in Schaijk”, doelt Hendriks op het belang van de optocht. Inwoners van Schaijk kunnen stemmen op de mooiste carnavalswagen van de afgelopen 62 jaar.

Naast het carnavalsprogramma is er een quiz en een muziekbingo, waarover meer informatie te vinden is in ‘Ut Moeslands Buukske’. Wie het buukske heeft, kan tevens stemmen op de Moeskoningin en de mooiste carnavalswagen.

Aandacht voor zieken

Naast een vrolijk programma, biedt de Schaijkse carnavalsstichting ook aandacht aan de sociale kant van carnaval die zo belangrijk is. “Het ziekenbezoek doen we dit keer als een raambezoek, zodat we zieken en alleenstaanden toch een bezoek kunnen brengen. Dit moet doorgaan, we willen die mensen echt een steuntje in de rug bieden.”

Tekst loopt verder onder foto

Carnaval is dit jaar dan wel online, het mag de pret niet drukken in Schaijk. “Ik roep het al een hele tijd: ik heb altijd zin in carnaval!”, aldus de voorzitter.

Het hele Schaijkse carnavalsprogramma is zaterdag te volgen via een stream en via TV Landerd.