advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Mogelijk gele jerrycans gebruikt bij aanslag op Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther

Een aantal gele jerrycans heeft een grote rol gespeeld bij een serie aanslagen op Poolse supermarkten, waaronder één in Heeswijk-Dinther. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het programma ‘Opsporing Verzocht’.

De resten van de gele jerrycans – die bij tankstations van Shell te koop zijn – zijn op meerdere locaties gevonden waar aanslagen op Poolse supermarkten zijn gepleegd, onder andere in Beverwijk en in Aalsmeer.

Mensen die er getuige van zijn geweest dat er iemand met zo’n jerrycan liep of die hebben gezien dat er vlak voor de aanslagen dit soort jerrycans zijn gekocht en gevuld bij een tankstation, worden opgeroepen zich te melden. Datzelfde geldt voor mensen die 's nachts iemand met zo'n jerrycan hebben zien rondlopen.

Tips

Naar aanleiding van de vorige aflevering van ‘Opsporing Verzocht’ - waarin aandacht aan de zaak werd besteed en beelden van de vermoedelijke dader werden getoond - zijn er bij de politie zeven tips binnengekomen. De gouden tip zat daar echter niet tussen. De politie houdt er sterk rekening mee dat één groep daders verantwoordelijk is.

In de nacht van 7 op 8 december werd er een aanslag gepleegd op de Poolse supermarkt ‘Biedronka’  aan het Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Deze aanslag past volgens de politie in een serie aanslagen, waarvan een explosie bij een Poolse supermarkt in Tilburg van maandagochtend het meest recente voorbeeld is.