Mogelijkheid voor inzamelingsactie wapens in Den Bosch

Actiegroep Vrouwen voor Vrede hebben hun petitie overhandigd aan burgemeester Jack Mikkers. 

Met deze handtekeningen willen zij aandacht vragen voor het wapenbezit in Den Bosch.

Wapeninzameling 
"Ieder wapen is er één te veel", zegt initiatiefnemer Corrie van Rijthoven van Vrouwen voor Vrede. Zij kwam op het idee om deze petitie tegen wapenbezit te starten omdat er op meerdere plekken in Nederland al een mogelijkheid was om wapens in te leveren. Zo kon je in onder andere Rotterdam en in Helmond een bepaalde periode anoniem je wapen inleveren. Dit zou Van Rijthoven ook graag zien in Den Bosch.

Burgemeester Jack Mikkers kreeg de petitie woensdagmiddag overhandigd van de actiegroep. Hij is erg te spreken over het plan.

"Het is heel mooi dat het initiatief vanuit de burgers zelf komt. Om aan te geven dat het van belang is dat wij in Den Bosch geen wapens hebben en dat het ook niet nodig is. We willen dat faciliteren door een inzamelingsactie te houden met de politie om daar wapens in te leveren. Hoe dat precies gaat lopen, dat moet ik nog bespreken met het Openbaar Ministerie en de politie. Daarmee willen we wel zorgen dat Den Bosch weer een stukje veiliger wordt", vertelt de burgemeester. 

Vijfhonderd handtekeningen 
Er zijn bijna vijfhonderd handtekeningen ingezameld met de petitie. Initiatiefnemer Corrie is heel blij met de handtekeningen en dat de burgemeester ermee aan de slag gaat. "Ik wil gewoon niet overhoop geschoten worden en ik denk dat niemand dat wil."

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de gemeente het gaat aanpakken, maar deze petitie heeft een eerste stap gezet.