Molen Desiré mag voortaan biologische producten maken

Molen Desiré in Megen maakt niet langer normale tarwebloem, pannenkoekenmix en bakmix. Voortaan is de molen biologisch gecertificeerd.

De molen heeft een erkenning ontvangen van organisatie Skal en mag producten voortaan biologisch noemen met bijbehorend etiket. 

Bij de molen waren al langer plannen om biologische producten te maken, maar dat ging niet zomaar."Je kunt de term biologisch niet zo maar gebruiken ook al ga je zeer betrouwbaar, zorgvuldig en hygiënisch verantwoord te werk."

Maatregelen

Het was nog een heel karwei om het keurmerk te krijgen. "Zo moet vanaf de inkoop van elk biologisch product tot aan het afleveren bij klanten van onze producten, vastgelegd worden welke weg die binnen de molen hebben afgelegd. Dat wordt gekoppeld aan de maatregelen die we moeten uitvoeren om de zuiverheid van de producten te kunnen garanderen. Zo dienen de molenstenen met regelmaat gereinigd te worden evenals de builmachine waarmee uit volkoren tarwemeel, bloem, gries en zemelen van elkaar worden gescheiden."

Het etiket biologisch geldt voor de tarwebloem, tarwegries, tarwezemelen, pannenkoekenmix en de bakmixen voor cake en taart. De molen heeft de wens om het assortiment biologisch verder uit te breiden.