Mondeling akkoord voor 40 woningen in Loosbroekse Hanenbergsestraat

De gemeente Bernheze heeft met de eigenaar van grond aan de Hanenbergsestraat in Loosbroek mondelinge afspraken gemaakt over de komst van 40 woningen, in diverse prijsklassen en typen. Dat laat de gemeente weten in een reactie op schriftelijke vragen van CDA Bernheze.

In Loosbroek werd onlangs al gesuggereerd dat alleen een handtekening nog gezet moest worden. De gemeente is nu bezig om de afspraken in een overeenkomst op te nemen. Vervolgens moet het plan ontwikkeld worden, inclusief de bijbehorende ruimtelijke procedure. Het is de bedoeling dat de 40 nieuwe huizen worden gebouwd aansluitend aan het plan 'Schaapsdijk'.

Aan de Schaapsdijk moeten 30 woningen komen. Dit plan ligt echter bij de Raad van State na bezwaren van omwonenden. Het is nog onbekend wanneer de Raad van State een uitspraak doet. Bij een positieve uitspraak, kan de gemeente vrij snel van start met bouwen. 'Hopelijk zal dat dit jaar nog zijn', schrijft de gemeente.

Reportage

Loosbroek liep een paar weken geleden massaal uit voor een reportage van Dtv Nieuws waarbij het gebrek aan woningen in het dorp aan bod kwam. In de periode 2016-2019 blijken nu achttien woningen gebouwd in Loosbroek, acht in het project Molenhoeve/Hanenberg en tien ruimte voor ruimtewoningen aan de Schaapsdijk. 

CDA Bernheze is tevreden met de beantwoording. "We kunnen toch duidelijk zien dat het college er mee bezig is", aldus raadslid Edwin Daandels.