advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

"Advies voor mondkapjes is een goed idee, maar beter kunnen ze het verplichten"

Op de middelbare scholen van Het Hooghuis in Oss en Heesch geldt vanaf maandag het dringende advies om een mondkapje dragen. Voor leerlingen en personeel is dit even wennen.

Het dragen van een mondkapje is een advies, geen plicht. Wel is het de bedoeling dat iedereen mondkapje gaat dragen. Volgens locatiedirecteur Ilja Arts van Het Hooghuis Zuidwest zullen leerlingen die geen mondkapje dragen worden aangesproken. 

Het dragen van een mondkapje is van toepassing op momenten waarop de anderhalve meter niet in acht genomen kan worden, bijvoorbeeld op de gang tussen de lessen door. Leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand te houden van elkaar, dus dat maken de regels voor leerlingen wel verwarrend.

Toch dragen Joy, Zoë en Yara maandag gewoon een mondkapje. “Ik vind het een goed idee om mondkapjes te dragen, maar eigenlijk zou school een mondkapje moeten verplichten zodat corona niet erger wordt”, aldus Zoë. 

In Uden waren leerlingen maandag vrij vanwege een studiedag. Voor sectordirecteur Harm van Son is het daarom afwachten hoe leerlingen morgen op het mondkapjesadvies reageren.