'Mondkapjes, waar zijn die eigenlijk te krijgen in Oss?'

Nu er een Belg besmet blijkt te zijn met het coronavirus, die bovendien in het vliegtuig zat met de uit China terugkerende Nederlanders, komt het coronavirus voor sommige Ossenaren wel héél dichtbij. 

Dtv ging de straat op om te peilen of het opduiken van het virus in België de mensen angstig maakt. En dat is wel een klein beetje het geval. Slechts een enkeling ontkent. Een meerderheid van de mensen is wel degelijk huiverig voor verspreiding van het virus in Nederland.

Een mevrouw met een knalrode paraplu is niet te spreken over het feit dat alle uit China terugkerende mensen bij elkaar in een vliegtuig zijn gezet. Een andere voorbijganger wijst op het feit dat de overheden in Duitsland en Frankrijk veel strenger zijn met maatregelen tegen de verspreiding. Weer een derde heeft alle vertrouwen in de Nederlandse regering.

Het is nog niet zover dat mensen zich ook daadwerkelijk voorbereiden op een uitbraak, blijkt uit de reacties op straat. Al dient de vraag zich wel aan waar in Oss in hemelsnaam mondkapjes te koop zijn. "Geen idee" zegt een blonde Osse. "Bij de apotheek?" vraagt een vijftigplusser zich af. Een meneer met een zwarte baard geeft als enige een zelfverzekerd antwoord. "Gamma". 

advertentie

Lees ook deze artikelen