advertentie Banner SNLR.nl

Moorman: 'Kadernota komt onder wel heel slecht gesternte tot stand'

"Deze kadernota komt wel onder een heel slecht gesternte tot stand." Dat zei burgemeester Moorman van Bernheze donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering over de plannen voor de periode 2021-2024.

Burgemeester Marieke Moorman stond voorafgaand aan de raadsvergadering over de kadernota stil bij de coronaimpact.  "Bernheze is hard getroffen met tot nu toe 65 geregistreerde coronadoden. Dat laat diepe sporen na, in de samenleving maar ook in financiële zin: deze kadernota komt wel onder een heel slecht gesternte tot stand."

Het is nog niet voorbij
De burgemeester zei onder de indruk te zijn van de sociale veerkracht die Bernheze de afgelopen maanden heeft laten zien. "We helpen en steunen elkaar. Ik roep iedereen op om naar elkaar te blijven omkijken. Want het is nog niet voorbij. De ergste brand is geblust maar er is nog geen sein brand meester."

Nieuwe fase
Volgens Moorman breekt er nu een nieuwe fase aan, die van medische en economische nazorg. "De geleidelijke heropening gaat nog veel ons vragen. We moeten van een abnormale situatie naar een samenleving waarin we afstand houden en drukte vermijden en toch ook vanaf 1 juni meer van onze vrijheid kunnen genieten." Het is nu aan de gemeente om de keuzes die op nationaal niveau zijn gemaakt te vertalen naar lokale keuzes. "Die keuzes gaan niet over meer maar over minder en dat gesprek begint vandaag met deze kadernota."