'Motorcross krijgt in Oss de aandacht die het verdient'

De organisatie van de MXGP in Oss is nagenoeg klaar voor de races op 17 en 18 juli. "Ik denk dat we goede papieren hebben om de races met publiek te kunnen organiseren", vertelt Ebert Dollevoet van Top Events.

Dollevoet wil voorzichtig zijn met uitspraken over aantallen toeschouwers. Wel geeft hij aan al vrij snel contact te hebben gezocht met Fieldlab over de normen van de vergunning. In het originele model streeft de organisatie ernaar 10.000 man in huis te halen in het raceweekend op circuit De Witte Ruysheuvel in Oss. Naast races mikt Dollevoet vooral op entertainment. "Motorcross krijgt vaak niet de aandacht die het verdient. We willen het interessant maken voor mensen die nog nooit zijn geweest en voor mensen die altijd komen." De voorbereidingen zijn volgens Dollevoet nagenoeg klaar. "We hebben ongeveer tachtig procent gerealiseerd." 

Donderdag presenteerde de organisatie een groot deel van de Nederlandse deelnemers aan het evenement. Crosser Glenn Coldenhoff uit Heesch was er vandaag niet bij, vanwege een trainingskamp in het buitenland. Jeffrey Herlings was de grote naam die wel acte de présence gaf. Zijn doel voor dit seizoen: alle grand prixs uitrijden. Vrij snel na de herstart van het seizoen raakte de voormalig wereldkampioen geblesseerd. "Ik kan niet zeggen dat mijn winter niet lang genoeg was om klaar te zijn voor de start van het seizoen." De eerste race is op 13 juni in Rusland. De wedstrijd in Oss is de vijfde race op de kalender.